1 gl. auzu pārslu
2 ēdk. Num-num čia sēklu
2 ēdk. linsēklu
2 ēdk. ķirbju sēklu
naža gals malta muskatrieksta
2 gl. ūdens
šķipsniņa sāls un cukura – pēc vēlēšanās
1 ēdk. Num-num čia sēklu eļļas
Blenderī samaļ sēklas ar ūdeni – izveidosies “piens”.
Maisījumu maisot uzvāra (jāapmaisa, lai nepierauj pie katliņa), iemaisa tajā garšvielas un auzu pārslas, brīžiem apmaisot, uz lēnas uguns vāra mīkstas.
Gatavā putrā iemaisa čia sēklu eļļu.
Atdzisušu putru var izmantot kā sejas masku vai skrubi. Sēklās esošais cinks, taukskābes un proteīni palīdz remdēt kairinātu vai problemātisku ādu.