Sēklu plācenīši

portions icon
Porcijas 4
time icon
Sagatavošanas laiks 10 min
time icon
Pagatavošanas laiks 30 min

Sastāvdaļas

  • 1 glāze linsēklu
  • 3 ēdk. Num-num čia sēklu
  • 3 ēdk. Num-num sezama sēklu
  • 3 ēdk. ķirbju vai lobītu kaņepju sēklu, vai saulespuķu sēklu
  • 150 ml ūdens
  • 1 tējk. sāls (vai pēc garšas)
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Garšvielas pēc ieskatiem (piemēram, kūpināta paprika, timiāns, pipari u.c.)
  • Eļļa cepšanai

Instrukcija

  1. 1
    Pusi linsēklu samaļ; ja izmanto ķirbju vai saulespuķu sēklas, tās arī samaļ (pulse režīmā blenderī vai arī ar S tipa asmeni).
  2. 2
    Veselās linsēklas un čia sēklas aplej ar ūdeni, ļauj uzbriest 10 min.
  3. 3
    Pievieno visas pārējās sastāvdaļas.

  4. 4

    Ar ēdamkaroti liek plācenīšu masu kastā eļļā uz pannas, cep no abām pusēm brūnus.