Rozā plācenīši

portions icon
Porcijas 4
time icon
Sagatavošanas laiks 5 min
time icon
Pagatavošanas laiks 30 min

Sastāvdaļas

  • 100g Num-num kvinojas
  • 1 vārīta, cepta vai tvaicēta biete
  • 1 gl. vārītu vai konservētu balto pupiņu vai turku zirņu
  • 1 ola vai 2 -3 ēdk. zirņu miltu
  • 2 ēdk. rīvēta mocarellas vai kūpinātā siera (vegāniskā versijā – kūpināta tofu)
  • garšvielas un zaļumi pēc ieskatiem – teicami der ķiploks, kumins vai rozmarīns, pētersīļi, kā arī dažādi gatavie garšvielu maisījumi
  • eļļa cepšanai

Instrukcija

  1. 1
    Kvinoju novāra 200ml ūdens vai buljona. Atdzesē.
  2. 2
    Pupiņas/zirņus notecina, saspaida ar kartupeļu stampu neviendabīgā masā. (Nav vēlams blenderēt vai pārcensties ar spaidīšanu – masa būs par šķidru un plācenīši uz pannas izplūdīs).
  3. 3
    Sarīvē bieti un samaisa visas iepriekšminētās sastāvdaļas.
  4. 4
    Veido plācenīšus un apcep karstā eļļā no abām pusēm.