Kvinojas maize

portions icon
Porcijas 1
time icon
Sagatavošanas laiks 2h 15min
time icon
Pagatavošanas laiks 30 min

Sastāvdaļas

  • 350g kviešu miltu (50g no tiem var būt pilngraudu, vai tikt aizstāti ar rudzu, auzu u.c. miltiem pēc ieskatiem)
  • 150g Num-num kvinojas
  • 7 g sausā rauga vai 20g svaigā
  • 2 tējk. sāls
  • 50 ml (2-3 ēdk.) melases vai tumšā sīrupa, vai viršu/griķu medus
  • 300ml silta ūdens (~35°C)
  • 2 ēdk. eļļas
  • 50g Num-num sezama sēklu
  • 50 g linsēklu
  • pēc vēlēšanās – 1 ēdk. ķimeņu

Instrukcija

  1. 1
    Kvinoju samaļ miltos.
  2. 2
    Ja izmanto svaigo raugu, to iemaisa nelielā daudzumā silta ūdens un pagaida, lai parādās burbulīši. Ja sauso – to vienkārši iemaisa miltos kopā ar visām sausajām sastāvdaļām.
  3. 3
    Samaisa visas sausās sastāvdaļas. Pievieno siltu ūdeni un eļļu, samīca mīklu.
  4. 4
    Mīklai ļauj rūgt 1,5 – 2 stundas, apsegtai ar dvieli, siltā vietā, pa šo laiku pāris reizes mīklu vēlreiz pārmīcot uz miltiem apkaisīta dēļa/galda.
  5. 5
    Uzkarsē krāsni līdz 220 C. Izveido no mīklas kukulīti (ja mīkla par mīkstu, var cept arī ar cepampapīru izklātā veidnē). Pēc vēlēšanās var dekorēt ar iegriezumiem vai pārkaisīt sēkliņas.
  6. 6
    Ļauj kukulītim uzrūgt vēl 15 min. (tas vajadzīgs, lai neplaisā garoza sānos) un cep 30 min.