Kraukšķīgie dārzeņi/tofu/vista Āzijas gaumē

portions icon
Porcijas 4
time icon
Sagatavošanas laiks 10 min
time icon
Pagatavošanas laiks 25 min

Sastāvdaļas

  • ~500g dārzeņi (ziedkāposti, kartupeļi, pākšu pupiņas u.c.), tofu vai vistas fileja
  • 1 olas baltums
  • kukurūzas ciete apviļāšanai
  • eļļa cepšanai
  • Mērcei:

    3 ēdk. medus vai brūnā cukura
  • 3 ēdk. tomātu mērces
  • 2-3 ēdk. sojas mērces
  • 2-3 ēdk. rīsu (vai ābolu) etiķa
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 cm svaiga ingvera
  • 1 ēdk. Num-num sezama sēklu
  • Čili pēc vēlēšanās
  • Pasniegšanai – lociņi

Instrukcija

  1. 1
    Dārzeņus (pēc vajadzības mizo un griež) blanšē – patur 2 minūtes verdošā ūdenī, tad noskalo sietiņā aukstā ūdenī. Notecina, liek uz tīra dvieļa, nosusina.

  2. 2
    Tofu vai vistu sagriež gabaliņos.
  3. 3
    Olu sakuļ, apviļā tajā dārzeņus vai tofu/vistu. Tad liek tos bļodā ar mazliet cietes, bļodu pakrata, lai gabaliņi vienmērīgi apvārtās cietē.
  4. 4
    Karstā eļļā apcep dažas minūtes šādi sagatavotos produktus, līdz zeltaini un kraukšķīgi.
  5. 5
    Kamēr produkti cepas, pagatavo mērci. Ķiploku sakapā, ingveru sarīvē.
  6. 6
    Uz sausas pannas minūti apgrauzdē sezama sēklas, tad pievieno ķiploku un ingveru (un čili, ja liek), apmaisa, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, uzvāra.

  7. 7
    Apceptos gabaliņus samaisa ar mērci, pārkaisa sakapātus lociņus, pasniedz nekavējoties. Piedevās perfekti derēs rīsi vai Num-num kvinoja.