Kartupeļus novāra sālsūdenī, ļauj mazliet atdzist. Ja miza bieza, to nomizo (speciālie gardēžu kartupelīši nav jāmizo).
2
Olu sakuļ, apvārta tajā kartupeļus (mazu izmēru kartupeļus negriež, lielākos var griezt uz pusēm vai daivās), tad izber tos bļodā ar sezama sēklām, pakratot bļodu, vēlreiz apviļā, lai sēklas pielīp kartupeļiem.
3
Veselu ķiploku nemizojot pārgriež uz pusēm (šķērsām, tā, lai daiviņas vidū tiek pārgrieztas).
4
Pannā karstā eļļā liek ķiplokus ar griezto pusi uz leju, pievieno rozmarīnu, lauru lapu un piparus un papriku, un tūdaļ pievieno kartupeļus.
5
Uz vidējas uguns maisot apcep, līdz sezams zeltains. Izņem no pannas, pārkaisa sāli.